Låna pengar med betalningsanmärkning

Det går att låna pengar med betalningsanmärkningar men då måste du vända dig till en pantbank eller en specialiserad bank. T ex Bluestep Bank AB.

Lånevillkor med en betalningsanmärkning

När du tecknar ett lån med betalningsanmärkning utan säkerhet får du räkna med att långivarna behöver ta en större risk på att du kommer kunna betala tillbaka det lånade beloppet. Det resulterar i sämre lånevillkor.

När du lånar pengar med betalningsanmärkning så får du

  • Högre ränta
  • Lägre lånebelopp

Som låntagare med betalningsanmärkning får du räkna med högre ränta än om du inte haft någon. Den exakta procenten är individuell och varierar mellan olika typer av lån. Har du fler än en betalningsanmärkning får du räkna med att räntan stiger ytterligare. Det är även vanligt att du inte beviljas ett lika högt lånebelopp om du lånar med en anmärkning. I vissa fall beviljas du helt enkelt ett lägre belopp än du själv önskat.

Lån med betalningsanmärkning

Lån med betalningsanmärkning är i regel ett smslån eller kontokredit du kan ansöka om även om du har en eller flera anmärkningar. En betalningsanmärkning kommer göra det svårare för dig att låna pengar men det är långt ifrån omöjligt. Här nedan hjälper vi på Lånen dig som vill teckna sms lån med betalningsanmärkning, oavsett hur mycket eller lite pengar du behöver låna!

Svårare att låna med låg kreditvärdighet

Med en eller flera betalningsanmärkningar får du automatiskt sämre kreditvärdighet och därmed svårt att låna pengar. Begreppet kreditvärdighet är ett mått som används för att se vilka möjligheter du har att betala tillbaka din skuld.

Har du låg kreditvärdighet anser långivaren att du har sämre möjligheter att betala tillbaka din skuld. Om du å andra sidan har bra kreditvärdighet har du bättre möjligheter att betala tillbaka din skuld. Med en betalningsanmärkning har du vid upprepade tillfällen visat att du har svårt att betala tillbaka en skuld, och därmed är det svårare att låna pengar med betalningsanmärkning.

Det är inte bara antalet betalningsanmärkningar som påverkar din kreditvärdighet. Alltifrån din inkomst till dina utgifter, skulder och antalet kreditupplysningar påverkar din kreditvärdighet. Sammantaget kan man säga att allt som påverkar din ekonomiska förmåga påverkar även din kreditvärdighet.

Förbättra din kreditvärdighet

Dina möjligheter att beviljas ett lån med betalningsanmärkning baseras på din kreditvärdighet, ju sämre kreditvärdighet du har, desto svårare är det att få låna. Därför bör du göra vad du kan för att höja din kreditvärdighet innan du skickar in din ansökan.

  • Betala dina räkningar i tid.
  • Dra ned på onödiga utgifter.
  • Förbättra din ekonomi.
  • Undvik dra på dig kreditupplysningar.
  • Låna tillsammans med någon.