Prishöjningar på liftkort

Skistar har höjt liftkortspriserna rejält inför skidsäsongen – trots att vd:n tidigare lovat att höjningarna skulle bli små.

Även Skistars konkurrent Idre Fjäll har genomfört kraftiga höjningar. Åres säsongskort som har höjts 12 procent. I Sälen kostar ett under vecka 9 2023 på 2.601 kronor.

Stefan Sjöstrand, vd Skistar

”Åre är den av våra destinationer i Sverige som är störst sett till nedfarter så priset på ett säsongspass styrs efter det. Jag tycker det är ett prisvärt alternativ, då det också kräver stora driftskostnader att underhålla för att gästerna ska få en så bra, trygg och säker upplevelse som möjligt. Priserna på våra destinationer återspeglar det breda och varierande utbudet vi erbjuder med ett stort antal liftar, preparerade pister och snögaranti som vi vet uppskattas av våra gäster”

Fakta Skistar

Skistar är ett svenskt börsnoterat aktiebolag som äger och driver skidanläggningar i Sälen, Åre, Vemdalen och Hammarbytoppen i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge. En del i företagets vision är att vara den ledande operatören av europeiska alpindestinationer. Skistar driver en egen butikskedja på destinationerna, och företagets verksamhet är indelad i fyra affärs- eller produktområden; destinationernas lift- och pist- eller ledsystem, utlärning och guidning, uthyrning och sportbutik samt logiförmedling. Flera av destinationerna driver även sommaraktiviteter, som downhillcykling och lifttransport för vandring.

Grundat1975
Omsättning1,999 miljarder SEK
Vinst efter skatt310,29 miljoner SEK
Tillgångar4,107 miljarder SEK